Image 1
Image 2

SCHENGEN

Odobescu: Continuăm dialogul cu Austria, pentru a identifica soluţii în vederea ridicării controalelor la frontiera

Sursa foto Facebook Luminița Odobescu
România menține un dialog activ cu Austria cu privire la integrarea completă a țării noastre la Schengen, anunță ministrul de Externe, Luminița Odobescu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a afirmat că România menține un dialog activ cu Austria cu privire la integrarea completă a țării noastre și a Bulgariei în spațiul Schengen.

 

 

 

Principalul obiectiv al acestui demers este asigurarea unei protecții eficiente a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Odobescu a subliniat că, pe lângă aderarea la spațiul Schengen aerian și maritim în această primăvară, următorul pas crucial este eliminarea controalelor la frontierele terestre. Ea a menționat că eforturile ministerului pe care îl conduce, în colaborare strânsă cu Ministerul Afacerilor Interne, vor continua, iar dialogul cu Austria va fi menținut pentru identificarea unei soluții privind ridicarea controalelor la frontiera terestră.

 

 

 

”Am ştiut clar, de la momentul în care Austria a decis să îşi ridice parţial veto-ul, că doar atât poate la acest moment. Dar asta nu înseamnă că nu vom continua dialogul cu Austria, pentru a identifica o soluţie în vederea ridicării controalelor şi la frontiera terestră. Avem anexă la decizia de implementare a acquis-ului Schengen o declaraţie a României, Austriei şi Bulgariei, prin care sunt prevăzute o serie de măsuri de consolidare a cooperării dintre cele trei ţări“, a spus.

 

 

 

 

Ministrul a menționat că vor avea loc controale ad-hoc în colaborare cu partenerii austrieci, dar și cu alte state.

 

 

 

 

Referindu-se la eforturile anterioare, Odobescu a amintit că președinția spaniolă a Consiliului UE,  a lucrat până în ultima zi a anului 2023, pentru adoptarea aderării României și Bulgariei la Schengen, cu aplicare începând cu 31 martie.

 

 

CITEȘTE ȘI:Din martie 2024, România intră cu un picior în Schengen

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with