Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PEDEAPSĂ BLÂNDĂ

Ofițer al Armatei Române, amendat pentru alcoolemie la volan

Ofițer al Armatei Române, amendat pentru alcoolemie la volan
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Recent, un fost ofițer al Armatei Române, maior la Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș”, a primit o amendă de 2.000 de lei pentru că, în timp ce era militar, a condus sub influența alcoolului și a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

 

 

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Brăila, deoarece bărbatul a fost, între timp, trecut în rezervă. Acum, acesta este profesor de sport.

 

 

Este important de menționat că această sentință vine în contextul în care fostul ofițer a mai fost condamnat anterior pentru aceeași infracțiune, fiind judecat de instanțele militare. În 2018, Curtea Militară de Apel București a dispus renunțarea la aplicarea pedepsei, acordându-i un avertisment.

 

 

Fostul maior de la Regimentul 528 ISR a fost pus să sufle în fiolă după ce a fost implicat într-un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, rezultatul testului arătând o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prima probă de sânge recoltată la spital a evidențiat o alcoolemie de 3,33 g‰.

 

 

Condamnarea la amendă a fost argumentată de magistratul de la Judecătoria Brăila prin faptul că „au lipsit consecințele grave”, iar fostul ofițer a condus pe o distanță relativ scurtă de 400 m în apropierea locuinței.

 

Totodată, judecătorul a făcut referire și la „rezultatele bune” din activitatea de după trecerea în rezervă, în calitate de cadru didactic: „Este o persoană implicată în activitățile specifice școlii și profesiei.”

 

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

 

CITEȘTE ȘIAccident rutier produs de un sătmărean care a avut o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Incendii in Muntii Bucegi si Fagaras

Asculta acest articol Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Administraţiei şi Internelor au intervenit, luni, pentru stingerea