Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MARAMUREȘ

Pârtia olimpică de la Borșa este acoperită cu un strat generos de zăpadă

Meteorologii au anunțat prima zăpadă pentru Maramureș, iar pârtia olimpică din Borșa este complet albă. Locuitorii din județul vecin vor putea, cu certitudine să se bucure de sporturile de iarnă, însă pentru județul Satu...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mare, deocamdată nu există vreo promisiune  că se va putea schia anul acesta, mai degrabă s-ar putea ca sătmărenii să se bucure de peisajul de la Luna Șes, prin plimbările cu telescaunul, dar și la acest capitol există un mare semn de întrebare.

În ce privește pârtia de la Borșa, aceasta este acum acoperită de un strat generos de zăpadă și este schiabilă.
Iarna și-a intrat în drepturi în județul Maramureș, însă temperaturile au început să scadă din seara zilei de duminică. Meteorologii au emis o avertizare de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă, dar și precipitații mixte în zona montană înaltă.

Potrivit meteorologilor, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și izolat 20…25 l/mp.
În Borșa ninge și la ora actuală, potrivit camerelor de filmat, care transmit imagini live.

Cei care sunt amatori de plimbări în natură pot profita de funcționalitatea telegondolei din Borsa, pentru a se bucura de peisaj. Telegondola de la Borșa are 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane/oră, iar pârtiile o capacitate de 5-7.000 de schiori. Aceasta leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi.
Statiunea Borsa este preferată de mulți sătmăreni, fiind situată la o distanță mică, însă este vorba și despre condițiile primitoare, create de autoritățile locale și județene.

Stațiunea climaterică situată în Munții Rodnei (Carpatii Orientali), în județul Maramureș, la o altitudine de 850 m, este parte a unei zone foarte bogată în folclor și în obiceiuri populare. Încă din ultimele decenii ale secolului XIX, aici se practica ski-ul pe pârtii situate la 1200-1500 de metri altitudine. În prezent, lungimea partiei este de aproximativ 4 kilometri și este dotată cu telescaun. În stațiune se află prima trambulină, natural amenajată, de sărituri cu skiurile (50 m înălțime), fiind unică în Europa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns