Ingrediente:
100 g de soia (cuburi sau granule), o ceapă mai mare, o jumătate de ardei gras, sau o linguriță de pastă de ardei, o cană de orez, 4-5 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, delicat de casă, 4 căni de supă de legume.
Mod de preparare:
Soia se pune la fiert în supa de legume, iar după ce se umflă și se înmoaie se strecoară, dar se păstrează și zeama. Ceapa și ardeii se taie mărunt, se călesc în ulei, se adaugă bucățile de soia strecurată și se călesc în continuare. Când începe să capete o culoare albicioasă se adaugă boiaua, apoi și celelalte condimente, orezul, supa strecurată, dar se pot adăuga și zarzavaturile din care ați preparat supa, se amestecă și se dă la cuptorul preîncălzit. Lăsăm să fiarbă fără să amestecăm, până când orezul absoarbe toată apa. Când se scoate de la cuptor, dacă eventual mai e nevoie, se mai condimentează puțin. La servire se poate orna cu frunze de pătrunjel sau cu roșii.
Fii primul care comentează