Image 1
Image 2

Piure de spanac cu ochiuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de spanac proaspăt sau un pachet de circa 500 g de spanac fiert și congelat, 2 ouă, 2-3 căței de usturoi, circa 400 ml lapte, 3 linguri de făină, ulei pentru r]ntaș, sare, piper și încă 4-6 ouă la servire.

Mod de preparare:

Dacă se folosește spanac proaspăt, acesta se curăță de codițe și se spală bine. Se fierbe și se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Și spanacul congelat, mai ales dacă a fost cumpărat de la magazin, după dezghețare e bine să se mai piseze puțin. Din făină și ulei se face un rântaș mai slăbuț, abia cât să ia o culoare ușor aurie, însă, de data aceasta fără boia de ardei. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper și treptat și laptele, amestecând în continuu, iar compoziția se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc și după ce se răcește puțin, se adaugă și cele două ouă bătute în prealabil. Se servește fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu ochiuri de ouă, ori cu carne fiartă sau prăjită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă