Image 1
Image 2
Pogacele cu afine
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pogacele cu afine
Pogacele cu afine

Pogacelele cu afine, pastrate intr-o cutie metalica inchisa se poate depozita chiar mai multe saptamani.

Ingrediente:

– 300 g de faina,

– 200 g de unt,

– 80 g zahar,

– 100 g ciocolata menaj,

– un pliculet de zahar vanilat,

– 120 g de afine deshidratate ori 150 g de afine proaspete sau compot strecurat,

– un galbenus de ou,

– o lingurita de moca scortisoare pudra,

– 100 ml de lichor crema de whisky sau de afine.

Mod de preparare:

Se amesteca untul si zaharul, pana cand formeaza o crema spumoasa, apoi se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se amesteca faina si scortisoarele, apoi se adauga la compozitia anterior preparata si se adauga si ciocolata sfaramata bucatele. Daca folosim afine deshidratate, acestea se fierb 2-3 minute in lichior si se racesc, iar daca fructele sunt proaspete, se lasa sa stea circa o ora – doua in lichior si se amesteca cu aluatul. Se acopera bine cu folie elastica si se lasa circa o ora la frigider. Dupa ce se scoate din frigider se formeaza ghemulete, apoi se apasa usor, la grosime de circa un cm, cu grija, sa nu se sparga boabele de afine. Se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit, circa 15-18 minute, la temperatura de 180 grade C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.