Ingrediente:
500 g de făină, 300 g de jumere tocate, 100 g untură de porc, 30 g de drojdie, circa 100 ml de lapte, o jumătate de linguriță de zahăr, 100 g smântână, câteva linguri de vin alb, sare, piper, chimin, semințe de susan, un ou.
Mod de preparare:
Drojda se amestecă cu laptele călduț, ușor îndulcit. Făina, jumerele, untura și smântâna se amestecă bine, se adaugă laptele cu drojdie, sare, piper, respectiv vinul alb, cât să se poată frământa bine. După frământare se lasă circa 40 minute acoperit cu un prosop de bucătărie, într-un loc călduț. Se întinde cu sucitoarea, se îndoaie de două ori, se întinde din nou, apoi operațiunea se mai repetă odată. În cele din urmă se întinde la grosime de un deget, iar cu ajutorul unui pahar se taie pogăcelele. Cu un cuțit ascuțit se crestează suprafața sub formă de pătrățele, se unge cu oul bătut și se presară, o parte cu semințe de chimin, iar restul cu susan. Se mai lasă 7-8 minute așezate pe tavă, să se odihnească, între timp se încălzește cuptorul. Se coace timp de 15 minute, la 180 grade C.
Fii primul care comentează