Image 1
Image 2

POLITIC

Premierul vrea să pună capăt disputelor în care judecătorii se dau în judecată unii pe alții și își dau drepturi

Premierul Ciolacu va fi primit de Papa Francisc
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că  își dorește ca legea salarizării magistraților să fie adoptată în luna februarie....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. în scopul încheierii problemelor legate de “marile procese în care judecătorii se dau în judecată unii pe alții și își acordă drepturi de la o lege la alta”.

 

 

 

 

În luna februarie, îmi doresc ca prima lege a salarizării să se axeze pe magistrați, atât procurorii, cât și judecătorii, pentru a rezolva definitiv această problemă și a pune capăt disputelor în care judecătorii se dau în judecată unii pe alții și își dau drepturi de la o lege la alta.  Vor avea o lege distinctă și în acel moment avem un viitor previzibil“, a declarat Ciolacu la Antena 3 CNN, potrivit Agerpres.

 

 

 

 

El a subliniat necesitatea stabilirii unui “moment T zero”, afirmând că s-au făcut prea multe modificări în ultimii 30 de ani în Codul Fiscal.

Ne-am jucat prea mult, 30 de ani am modificat de sute de ori Codul Fiscal cu excepţii, cum fiecare a făcut lobby la Parlament, fiecare cum a făcut la Guvern când veneau pentru jocuri de noroc. Trebuie să ordonăm odată“, a adăugat Ciolacu.

 

 

 

 

Potrivit premierului grefierii nu pot fi plătiți ca judecătorii și nu este corect ca magistrații să iasă la pensie la 48 de ani, așa cum s-a întâmplat în cazul domnului Dănileț.

Ciolacu a explicat că, deși nu poate schimba trecutul.

A fost o legislaţie, eu nu pot să modific trecutul. Eu ce am putut face – am fost să discut cu Ministerul Justiţiei, care a vorbit cu CSM, cu magistraţii şi, pe urmă, cu punctul lor de vedere să mă duc şi să negociez la Comisia Europeană şi am negociat aceste lucruri. Că vor dura cinci ani, zece ani până se va ajunge la o echitate în România, asta este. Dar am reuşit acest lucru, un dialog cu Comisia şi un sistem de pensii sustenabil“, a precizat prim-ministrul.

 

 

CITEȘTE ȘI:Pensiile speciale, un subiect de nerezolvat pentru liderii partidelor politice

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns