Image 1
Image 2

România deţine președinţia Organizaţiei Mondiale a Turismului

Castelul Karolyi și Parcul dendrologic
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
castelul Kaaroly din Carei, recent renovat, vazut de sus
castelul Kaaroly din Carei, recent renovat, vazut de sus

România are foarte mult de oferit lumii din punct de vedere turistic, a declarat, miercuri, ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, în deschiderea unei conferinţe internaţionale de profil organizată în Capitală.

“Vreau să fac proiecte care să rămână. În strategia de turism am ales câteva lucruri pe care le putem face bine, pentru că numai acestea contează. Turismul nu dezvoltă numai economia, dar aduce şi pace în lume, leagă oamenii între ei”, a precizat Maria Grapini.

 

Sun lansate două proiecte în domeniul turismului

 

În prezent, sunt lansate două proiecte< “România promovează prin valori” şi “România promovată prin legendă şi cultură”.

 

“Avem şansa naturală să facem turism de sănătate şi turism balnear. România are încă zone în care putem face ecoturism în care putem conserva natura, autenticul. Avem şansa naturală să facem turism de drumeţie şi turism de aventură”, a mai spus Maria Grapini.

 

Pentru turismul de week-end, cele mai bine dezvoltate oraşe din România sunt Bucureşti, Iaşi, Timiş, Cluj, Braşov.

 

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini şi secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, vor semna un Cod global de etică cu prilejul conferinţei internaţionale de turism ‘Identificarea avantajelor competitive ale unei destinaţii turistice, oportunităţi şi provocări pentru dezvoltarea durabilă a turismului’, organizată, miercuri, la Bucureşti, de Ministerul Economiei în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Turism. La conferinţă participă pe lângă reprezentanţii OMT şi cei ai organizaţiilor patronale din domeniul turismului, oficiali străini şi ambasadori din 47 de ţări. Organizaţia Mondială a Turismului este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociaţi şi peste 400 de membri afiliaţi din sectorul privat, educaţional, asociativ şi public.

 

România deţine Preşedinţia Organizaţiei Mondiale a Turismului prin decizia adoptată în data de 23 octombrie 2012, la Campeche (Mexic), unde a avut loc cea de a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT.

 

România are o tradiţie de aproape 40 de ani în OMT, ţara noastră fiind membru fondator al OMT în 1975.

 

In judetul Satu Mare sunt multe obiective turistice

 

Situat in partea de nord-vest a Romaniei, judetul Satu Mare (4.405 km patrati) este una din portile principale ale Romaniei, avand granite cu Ungaria si Ucraina, judetul Satu Mare a fost populat cu mai mult de 100.000 de ani i.Hr., oamenii locuind pe terasele inalte din Tara Oasului (Remetea-Oas, Boinesti, Calinesti-Oas etc.).

In aceasta regiune Dacii au creat in circa 1000 de ani, o civilizatie dezvoltata, in special la Mediesu-Aurit. Situat la intersectia unor drumuri comerciale importante, avand nenumarate resurse naturale, judetul Satu-Mare (atestat documentar din 1181) a avut o istorie tumultoasa, cu evenimente memorabile. Puternice cetati ale caror ruine se afla in Satu Mare, Ardud, Mediesu-Aurit, Tamaseni, Carei, etc., biserici romane (Acas, secolul XIII), biserici gotice (Ardud, Enu-Sancrai, Beltiug) dovedesc continuitatea locuitorilor din aceste tinuturi.

Unul dintre fostele castele, renovat complet in urma cu un an este Castelul Karolyi din Carei.

Secolul XX a marcat profund judetul Satu Mare prin cele doua razboaie mondiale si prin Unirea Transilvaniei cu Romania pe 1 Decembrie 1918. Creat de sculptorul Vida Gheza in 1964, monumentul de la Carei este reprezentativ pentru secolul al XX-lea, un secol cu razboaie si catastrofe naturale, dar de asemenea un secol de mari progrese si sperante dupa Decembrie 1989.

Aici se gasesc multe muzee care asteapta sa fie vizitate: Muzeul Judetului (arheologie si stiintele naturii); Muzeul Orasului Tasnad (istoria si etnografia orasului); Muzeul Tarii Oasului din Negresti-Oas, fondat in 1972 (muzeu de etnografie in aer liber); Muzeul Etnografic al Svabilor din Petresti cu peste 200 de exponate cat si Rezervatia Dacilor Liberi de la Mediesu-Aurit.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with