Image 1
Image 2
Acasa

INDUSTRIA DE APĂRARE

ROMARM și Rheinmetall lansează în România cel mai mare proiect de fabrică de muniții din Europa

Ciornă automată
ROMARM și Rheinmetall din Germania vor construi în România cea mai mare fabrică de pulberi pentru muniții din Europa, consolidând industria de apărare și parteneriatul economic între cele două țări.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

ROMARM și Rheinmetall din Germania vor inaugura în România cea mai mare unitate de producție de pulberi pentru muniții din Europa. Aceasta reprezintă una dintre inițiativele discutate în cadrul întâlnirii dintre Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, și Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, care a vizitat Bucureștiul pentru a participa la o reuniune a liderilor socialisti europeni. În discuțiile purtate la Palatul Victoria, cei doi oficiali au abordat și subiectul aderării României la spațiul Schengen, cu deschiderea frontierelor terestre, până la sfârșitul acestui an.

 

 

Pe 6 aprilie 2024, anunțul privind colaborarea dintre România și Germania pentru construcția fabricii a fost făcut în contextul unei întâlniri de nivel înalt, marcând o revitalizare semnificativă a industriei de apărare, neglijată în ultimele trei decenii. Fabrica, ce va produce pulberi necesare fabricării proiectilelor de artilerie, gloanțelor și rachetelor, reprezintă un angajament comun pentru susținerea achizițiilor de armament la nivel global și menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei.

 

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a exprimat optimismul că fabrica va deveni operațională în maxim doi ani, subliniind importanța strategică a acestui proiect. Finanțată parțial prin contribuții ale Comisiei Europene, care a alocat deja 50 de milioane de euro, noua unitate de producție va reduce dependența României de importurile de pulberi din Serbia, consolidând în același timp securitatea națională și capacitatea de apărare a țării.

 

 

Pe lângă această inițiativă majoră în sectorul de apărare, discuțiile dintre liderii celor două națiuni au inclus și teme economice, evidențiind rolul Germaniei ca principal partener comercial al României și ca una dintre principalele surse de investiții străine directe în țară, cu peste 24.000 de companii germane active pe piața românească.

 

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with