Image 1
Image 2

Ruladă din piept de curcan cu prune uscate

Rulada din piept de curcan cu prune uscate
În bucătăria noastră, combinarea cărnii cu fructele poate să nu fie o practică obișnuită, dar cei care au avut ocazia să guste această îmbinare inedită susțin că rezultatul este cu adevărat spectaculos.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ruladă din piept de curcan cu prune uscate
Ruladă din piept de curcan cu prune uscate

 

 

In zona noastră, combinația de carne si fructe nu este chiar de toate zilele, dar cine le-a gustat vreodată, afirmă că este una froarte reușită.

 

Pieptul de curcan se bate puțin, se condimentează cu sare și piper pe ambele părti, apoi se unge subțire cu muștar amestecat cu oțet. Prunele se pun în apă călduță, până se umflă, se scurg, se taie mărunt, se condimentează cu cimbru, piper si puțină sare. Usturoiul și ceapa tăiată foarte mărunt se amestecă cu prunele, pesmetul și ouăle. Se adaugă vin, până când se obține consistența dorită. Se așează peste feliile de carne și se rulează. Se invelesc în folie de aluminiu și se pune la cuptor preîncălzit. După circa 25 minute folia se desface, se unge cu puțin ulei si se mai prăjește, până când se rumenește. Se servește dupâ ce se răcește.

 

Ingrediente:
500 g file de piept de curcan
2 ouă
1 ceapă mare
200 g de prune uscate (sau combinație de 100 g prune uscate și 100 g caise uscate)
1 linguriță de mustar delicat
1 cățel de usturoi
1 linguriță de oțet de mere sau 2 lingurițe de oțet balsamic
Aproximativ 100 – 150 ml vin roșu savignon
4 linguri de pesmet fin
Cimbru uscat și măcinat, sare, piper după gust
Ulei pentru uns

 

 

Mod de Preparare:

 

Pregătirea Cărnii: Începeți prin a bate ușor pieptul de curcan, apoi condimentați-l cu sare și piper pe ambele părți. Ungeți carnea cu un amestec subțire de mustar și oțet.
Prepararea Umpluturii: Hidratați prunele (și caisele, dacă folosiți) în apă caldă până se înmoaie, apoi scurgeți-le și tăiați-le mărunt. Condimentați cu cimbru, piper și puțină sare. Amestecați fructele cu ceapa și usturoiul tocate fin, pesmetul și ouăle. Încorporați treptat vinul, ajustând consistența umpluturii după preferințe.
Asamblarea: Întindeți amestecul de fructe și condimente peste feliile de curcan, apoi rulați-le cu grijă. Înveliți rulourile în folie de aluminiu și așezați-le într-un cuptor preîncălzit.
Coacerea: Lăsați la copt timp de aproximativ 25 de minute, după care îndepărtați folia de aluminiu, ungeți cu puțin ulei și continuați coacerea până când rulourile se rumenesc frumos.
Servirea: Lăsați rulourile să se răcească înainte de a le tăia și servi. Această rețetă aduce un gust unic, îmbinând savoarea cărnii de curcan cu dulceața fructelor uscate, creând un contrast de arome care va impresiona orice gurmand.
Această rețetă îmbină tradiția cu inovația, transformând un simplu piept de curcan într-un festin culinar memorabil, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a adăuga un strop de creativitate în meniul zilnic.

 

 

 

Citește și:

 

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.