Image 1
Image 2
Acasa

Salată de fasole boabe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g fasole cu boabe mari (roșie sau albă), o ceapă mai mărișoară (preferabil ceapă roșie sau ceapă de apă) sau o legătură de ceapă verde, circa 50 ml ulei de măsline, sare, piper, un vârf de cuțit de nucșoară, eventual chili (după gust).

Mod de preparare:

Fasolea se curăță, se spală și se lasă circa 2 ore să se înmoaie. Apoi se strecoară și se pune la fiert în apă ușor sărată. Se fierbe bine și se strecoară. Zeama se poate folosi la prepararea ciorbelor. În acest caz, doar se scot boabele de fasole, astfel încât să mai rămână fasole și în supă. Ceapa se feliază și se amestecă cu fasolea strecurată. Se mai pot adăuga măsline (negre sau verzi), roșii, diverse condimente verzi, după gust, sau chiar și bucățele de șuncă fiartă. Se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează. Dacă nu faceți mâncare de post, în loc de ulei se poate folosi maioneză. Se poate servi ca mâncare de sine stătătoare, sau garnitură la carne fiartă sau preparată la cuptor.

Ciornă automată

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Prăjitura cu spumă de căpșuni

DESERT

Prăjitura delicioasă cu spumă de căpșuni

Prăjitura cu spumă de căpșuni este desertul ideal pentru orice ocazie, combinând dulceața căpșunilor cu textura aerată a bezelei și crocantul aluatului foietaj. Inspirată din rețetele tradiționale, această prăjitură “Spumoasa” îți va încânta simțurile și îți va aduce aminte de gustul autentic al deserturilor făcute în casă.