Image 1
Image 2

Salată de fasole cu piept de pui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 

400 g piept de pui afumat, 2 linguri de fasole boabe fiartă, 250 g fasole păstăi fiartă, 2 fire de ceapă verde, 400 g roșii cherry, 4 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri zeamă de grapefruit, 1/2 linguriță de zahăr, frunze verzi de țelină, 50 g alune, sare, piper. 

Mod de preparare: 

Pieptul de pui afumat (fără pieliță) se taie felii mici și subțiri, acestea se pun într-un castron. Se adaugă boabele și păstăile de fasole fierte. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie inele, care se pun în castron împreună cu roșiile cherry spălate și tăiate în patru. Uleiul, zeama de lămâie și de grapefruit, zahărul, sarea și piperul (mai mult) se bat într-un castronel, cu un tel, până se obține un sos vinegret omogen. Acesta se toarnă peste componentele din castron și totul se omogenizează. Salata se lasă minimum 15 minute, ca să se pătrundă gusturile, după care se poate servi, ornată cu frunze verzi de țelină sau alte frunze verzi după plac (sau chiar fără) și presărată cu alune pisate mari.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Pui prăjit la cuptor (imitație KFC )

Această rețetă de pui prăjit la cuptor este una la care lucrăm de mult timp să o perfecționăm. Prin multe încercări și erori, în sfârșit am venit cu formulă câștigătoare încă din 2018. Ca orice rețetă decentă de imitație KFC, această rețetă conține un amestec de 11 ierburi și mirodenii aromate. Totuși, în loc să între în friteuză, acest pui devine crocant chiar în cuptor. Această metodă vă lasă cu carnea fragedă și suculentă la interior și un exterior crocant delicios. În plus, ușurează atât gătitul, cât și curățarea!