Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Satu Mare și București

Editorial Informatia Zilei
Se pare că doar în București și Satu Mare alianța PSD-PNL au probleme cu desemnarea unui candidat comun.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

După nesfârșite negocieri la București Ciolacu și Ciucă au căzut de acord să apeleze la cineva dinafara celor două partide.
Așa a apărut “candidatul momentan” medicul Cătălin Cîrstoiu.

Sondajele i-au speriat atât pe liberali cât și pe social-democrați. Candidatul pe care l-au desemnat nu reușește să spargă ierarhia anunțară de Nicușor Dan: Piedone pe primul loc, cu 40%, urmat de Nicușor Dan cu 39%, urmat la mare distanță, cu aproximativ 16-17%, de candidatul comun PSD-PNL. O umilință.

După aproape două săptămâni ierarhia rămâne aceeași. Candidatul Cîrstoiu bate pasul pe loc, încremenit la  circa 16%  intenția de vot, în timp ce PSD-PNL urcă spre 48- 50%.

Soluția pentru echilibrarea intențiilor de vot pentru PSD-PNL este schimbarea candidatului. Astfel medicul Cîrstoiu s-a ales cu onoarea pătată. Va fi schimbat? Nu există altă soluție.

Să vedem care este situația la Satu Mare. În numărul de ieri am anunțat depunerea candidaturii primarului Kereskenyi Gabor pentru un nou mandat, al treilea.
În același timp, prefectul Radu Roca a fost schimbat din funcția de prefect al județului Satu Mare și anunțat ca un candidat sigur la funcția de primar al municipiului Satu Mare din partea PSD.

Aici apare marea surpriză: în același număr al ziarului Informația Zilei, PNL anunță că nu își desemnează candidat la funcția de primar al municipiului Satu Mare.

Ce să înțeleagă alegătorii din Satu Mare? Există sau nu o alianță PSD-PNL? La nivel de țară există, iar la Satu Mare nu există? A fost păcălit prefectul Radu Roca? Fără să fie susținut și de PNL șansele candidatului Roca sunt zero. Nu avem toate datele pentru a putea înțelege ce s-a întâmplat, unde s-a rupt și de ce s-a rupt la Satu Mare alianța PSD-PNL?

Din respect pentru alegători, conducerile celor două partide, președinții organizațiile județene, domnii Mircea Govor și Adrian Cozma, trebuie să ofere explicații alegătorilor, membrilor PSD și PNL, din județul Satu Mare. Postul de televiziune ITV este dispus să le ofere celor doi lideri politici ocazia de a-și prezenta punctele de vedere.

Mie nu-mi plac dezbaterile televizate, dar de data aceasta mă ofer, împreună cu realizatorul Mihai Sălceanu și alți gazetari independenți, de la site-uri precum Presa SM, Portal SM sau altele, să moderăm o întâlnire între liderii celor mai importante partide politice din județul Satu Mare. Nu neapărat de dragul partidelor politice, ci din respect pentru alegători.

Credem că vremea politicilor de culise a trecut. Transparența deciziilor este o parte importantă a politicii practicate în secolul 21.

Ni se ascund prea multe lucruri. Cenzura economică a transformat presa din câinele de pază a democrației într-un iepuraș.

Lucrurile nu mai pot continua în felul acesta. Prin urmare Informația Zilei lansează o provocare: o dezbatere la ITV între liderii PSD și PNL, cu participarea jurnaliștilor independenți din Satu Mare.

Așadar, săptămâna viitoare ne vedem la Informația TV (ITV), din păcate singurul post de televiziune independent din județul Satu Mare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with