Image 1
Image 2
Acasa

SCANDAL PSD-PNL

Senatorul Daniel Zamfir, atac la miniștri Predoiu și Odobescu

Un nou scandal în coaliția de guvernare PSD - PNL. Liderii celor două partide....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. subliniază faptul că aderarea parțială a României la Schengen se datorează în primul rând formațiunii din care fac parte.

 

 

Într-o postare recentă pe Facebook, senatorul PSD Daniel Zamfir ridică semne de întrebare cu privire la modul în care este atribuit succesul aderării României la spațiul Schengen.

 

 

 

Social democratul a comentat afirmațiile potrivit cărora aderea la Spaţiul Schengen – naval şi aerian – ”se datorează în primul rând miniştrilor de Externe şi Interne sub coordonarea lui Iohannis”.

”Văd acum la tv cum aderarea la spațiul schengen- naval și aerian- se datorează în primul rând miniștrilor de externe și interne sub coordonarea lui Iohannis.
Pe bune??
Categoric e un succes al guvernului Romaniei”, a scris Zamfir pe Facebook.

 

 

 

Potrivit senatorului acest lucru se datorează în primul rând premierului Marcel Ciolacu. Un prim argument adus de senator este legat de vizita premierului Ciolacu în SUA și întâlnirea acestuia cu Anthony Blinken și Ronald Lauder, fost ambasador al SUA în Austria. El susține că acest demers a avut un impact decisiv asupra deblocării situației Schengen și a întărit poziția României în această privință.

”Categoric e un succes al Guvernului României, dar să afirmi că premierul Ciolacu «a fost şi el pe acolo», când, de fapt, deblocarea Schengen s-a realizat dupa vizita premierului Ciolacu în SUA şi întâlnirea acestuia cu Ronald Lauder, fost ambasador al SUA în Austria şi prieten cu Nehammer, e sub demnitatea celor care ocupă azi funcţiile de miniştri de Interne şi Externe” a adăugat senatorul PSD.

 

 

 

De asemenea, Zamfir subliniază importanța cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, și a premierului Spaniei, Pedro Sanchez, în procesul de aderare la Schengen.

”Nu în ultimul rând, ceilalți doi piloni decisivi au fost cancelarul Germaniei, Olaf Scholz si premierul Spaniei, Pedro Sanchez, ambii apropiați ai lui Marcel Ciolacu în Partidul Socialistilor Europeni.”, se mai arată în postare.

 

 

 

Un alt aspect evidențiat de senator este atitudinea modestă a premierului Ciolacu, care a subliniat întotdeauna că succesul aderării la Schengen este o realizare a întregii țări, nu doar a sa personală.

Faptul ca premierul Ciolacu a spus întotdeauna că este o reușită a României, nu a lui personal, e diferența între un om de stat si alții.” a conchis Zamfir.

 

 

 

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu a declarat la Antena 3, că aderarea aeriană și maritimă la Schengen a fost o muncă de echipă.

Este un pas important în procesul de aderare completă la Schengen, un pas pentru care s-au depus eforturi diplomatice în strânsă coordonare cu Ministerul de Interne şi cu colegii. A fost o muncă de echipă, sub coordonarea strânsă a preşedintelui României, a primului-ministru.”, a afirmat Luminiţa Odobescu.

 

 

CITEȘTE ȘI:Din martie 2024, România intră cu un picior în Schengen

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with