Această rețetă are toate șansele să devină un preparat preferat pentru zilele răcoroase sau pentru oricine dorește să savureze o supă sănătoasă.
Originea acestei rețete: Poate fi văzută ca o variantă modernă a supelor cremă clasice. Supa cremă de broccoli are influențe din bucătăria vegetariană și vegană, deoarece folosește crema de soia în locul smântânii obișnuite. Adaosul de nuci și migdale sugerează o abordare nutritivă, bogată în proteine și grăsimi sănătoase, tipică unor rețete moderne.
Ingrediente:
300 g de broccoli, doi cartofi, 2 căței de usturoi, o ceapă mică roșie, un morcov, 30 g de nuci, 30 g de migdale, 150 ml cremă de soia, o linguriță de nucșoară, sare, piper, 1,5 litri de apă
Mod de preparare:
Desfacem broccoli în buchețele și îl punem în apă rece. Morcovul, cartofii, ceapa și usturoiul le curățăm, le spălăm și le tăiem în bucăți (cu cât vor fi bucățile mai mici cu atât se vor fierbe mai repede). Într-o oală punem apă pe foc (în loc de apă puteți folosi supă de legume sau carne) și o lăsăm să fiarbă. Adăugăm morcovul tăiat bucăți, cartofii, usturoiul și ceapa și lăsăm să fiarbă circa 10 minute. Adăugăm broccoli și după 5 minute punem sare, piper și nucșoară, precum și nucile și migdalele. Dăm oala deoparte și cu ajutorul blenderului facem un piure fin. Punem din nou pe foc și când dă în clocot adăugăm crema de soia. Lăsăm să clocotească de câteva ori și o servim caldă cu bucăți de nuci și migdale ușor prăjite sau cu crutoane.
Citește și:
Fii primul care comentează