Image 1
Image 2

Supă de fasole cu ciolan afumat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente pentru 4 – 5 litri de supă:

Un ciolan afumat (700 – 900 g), 400 g fasole boabe, 4 linguri de făină, 4-5 linguri de ulei, eventual un morcov, dar nu în mod obligatoriu, 300 g de smântână, sare, piper, boia de ardei dulce (foi de dafin, dacă vă place).

Mod de preparare:

Fasolea curăţată şi bine spălată, precum şi ciolanul se pun la înmuiat în apă la temperatura camerei, în vase separate, circa 3-4 ore. Ciolanul se scoate din apă, se taie cubuleţe sau fâşii, dar nu se aruncă nici osul (acesta dă un gust special supei). Se pune la fiert împreună cu fasolea scoasă din apa în care a stat, se condimentează cu sare şi piper după gust, respectiv 4-5 frunze de foi de dafin, dacă folosiţi. După o oră de fierbere se adaugă mocovul tăiat fâşii sau rondele. Când atât fasolea, cât şi carnea se înmoaie, într-o tigaie se prăjeşte puţin făina în ulei şi se adaugă o linguriţă de boia de ardei. Rântaşul astfel obţinut se toarnă în supa clocotită şi se mai lasă puţin la fiert. Smântâna se poate pune în toată cantitatea de supă, sau doar la servire, în farfurie. Dacă se pune în oală, acest lucru se face imediat după ce se adaugă rântaşul. Smântâna se amestecă treptat cu câteva linguri de zeamă fierbinte, pentru a nu face cocoloaşe. Se pune în supă şi se mai fierbe puţin. Se serveşte caldă, cu salată acrişoară de ceapă, sau presărată cu ceapă verde mărunţită.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.