Image 1
Image 2

Supă orientală picantă cu ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g ciuperci, preferabil pleurotus, 2 linguri de ulei de susan, o lingură de amidon alimentar (sau făină), 500 g de legume chinezești (congelate), 2 linguri de sos Hoisin, 2 linguri sos de soia, o lingură de oțet balsamic (sau oțet de orez), o linguriță cu vârf de amestec de condimente chinezești, o lingură de sos de chili dulce, puțină sare și circa 100 – 150 g (după gust) de tăiței din făină de orez.

Mod de preparare:

Amidonul se amestecă cu uleiul de susan, iar ciupercile tăiate fâșii subțiri se învârt în acest aluat. Într-un vas încins de teflon se prărăjesc foarte puțin ciupercile, apoi se adaugă legumele decongelate, care se călesc astfel 2-3 minute. Dacă dorți să o apropiați puțin de gusturile noastre, eventual mai piteți adăuga un morcov tăiat rondele subțiri, pe care le căliți împreună cu restul zarzavaturilor. Se stinge cu circa un litru de apă și se adaugă și restul de condimente. Se fierbe până când toate ingredientele se vor înmuia puțin, apoi se adaugă tăițeii, se stinge focul și se lasă 8-10 minute pe plita fierbinte. Se servește caldă, eventual cu adaos de condimente picante, sau acrișoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pateuri cu brânză sărată și mărar

APERITIVE

Pateuri cu brânză sărată și mărar

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, aceste pateuri cu brânză sărată și mărar sunt opțiunea perfectă. Utilizând aluat foietaj congelat, vei economisi timp și vei obține un rezultat pe măsură, ideal pentru orice moment al zilei

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Pui prăjit la cuptor (imitație KFC )

Această rețetă de pui prăjit la cuptor este una la care lucrăm de mult timp să o perfecționăm. Prin multe încercări și erori, în sfârșit am venit cu formulă câștigătoare încă din 2018. Ca orice rețetă decentă de imitație KFC, această rețetă conține un amestec de 11 ierburi și mirodenii aromate. Totuși, în loc să între în friteuză, acest pui devine crocant chiar în cuptor. Această metodă vă lasă cu carnea fragedă și suculentă la interior și un exterior crocant delicios. În plus, ușurează atât gătitul, cât și curățarea!