Ingrediente:
4 felii groase (3-3,5 cm) de cotlet de porc, 4 felii de cașcaval (nu în mod obligatoriu), 2 linguri de cașcaval răzuit, o ceapă, 300 g ciuperci mărunțit, o lingură de pesmet fin, 300 ml de vin alb demisec, sare, piper, nucșoară, ulei, scobitori.
Mod de preparare:
Feliile de cotlet de porc se crestează sub forma unor săculețe, apoi se bat fin cu bătătorul. Se condimentează atât în interior cât și în exterior, se așează într-un vas și se toarnă vinul, astfel încât să acopere toată carnea și se lasă așa câteva ore. Ceapa se mărunțește, se călește în ulei, se adaugă ciupercile și se călesc și acestea. Se ia de pe foc și se strecoară bine-bine de ulei, apoi se amestecă cu pesmetul și cașcavalul răzuit. Se condimentează după gust, iar cu această compoziție se umpu săculeții de carne, scurse bine în prealabil de vin. Se prind cu scobitori și se așează într-o tavă antiaderentă. Se stropesc bine-bine cu vinul condimentat, în care a stat carnea și se dă la cuptorul preîncălzit. Când carnea începe să se rumenească, pe fiecare tășcuță se așează câte o felie de cașcaval, cât să o acopere și se mai dă la cuptor, până când cașcavalul se topește și se rumenește și acesta, însă, cum am menționat, acesta nu în mod obligatoriu. Se servește fie cu garnitură, fie ca mâncare de sine stătătoare.
Fii primul care comentează