Image 1
Image 2
Tort cu morcovi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tort cu morcovi
Tort cu morcovi

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 300 g de făină albă fină,

– 3 ouă,

– 300 g de morcovi răzuiţi,

– 150 ml de ulei de floarea soarelui,

– 250 g de zahăr pudră,

– un plic de zahăr vanilat,

– o linguriţă rasă de scorţişoară pudră,

– un praf de copt.

Pentru glazură:

– 100 g de zahăr pudră,

– 100 g de unt,

– un albuş de ou,

– câteva picături de zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Zahărul se amestecă cu uleiul şi cu gălbenuşurile de ouă, până când zahărul se topeşte complet. Se adaugă morcovii răzuiţi, zahărul vanilat, praful de copt, scorţişoarele şi apoi treptat şi făina. Se poate adăuga şi puţină coajă de lămâie răzuită. Se amestecă până la omogenizare. Albuşurile de ouă se bat spumă tare, apoi se amestecă, cu grijă, cu aluatul anterior preparat. Se toarnă în forma de tort căptuşită cu hârtie de copt, se netezeşte şi se coace în cuptorul preîncălzit. Ingredientele aluatului se amestecă până la omogenizare perfectă, astfel încât să devină de grosimea mierii. După ce blatul se răceşte complet, se înveleşte cu această glazură. Se poate orna cu morcovi din marţipan sau cu bomboane gumate, pe cât posibil, în formă de morcovi.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.