Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

pentru clatite:

– 2 oua;

– 60 g faina;

– 150-200 ml lapte ;

– 30 ml ulei

pentru umplutură:

– 400g piept de pui;

– 200g ciuperci;

– 2 linguri ulei;

– 1 lingura smantana;

– 1 fir de busuioc;

– sare(dupa gust);

– 2 legaturi de ceapa verde

 

Mod de preparare:

1: mixezi ingredientele pt clatite si lasi aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute. in tigaia incinsa,unsa cu putin ulei,coci pe rand clatitele.

2: fierbi pieptul de pui in apa usor sarata,pt 30 de minute.
in alt vas,fierbi ciupercile,in prealabil curatate de coaja si spalate.
scurgi bine ciupercile si carnea si le tai marunt.

3: toci fin partea alba a firelor de ceapa si o inabusi in uleiul amestecat cu o lingura de apa
dupa 2-3 minute,adaugi ciupercile,carnea busuiocul maruntit si sare dupa gust.
amesteci pentru un minut,apoi iei umplutura de pe foc si incorporezi smantana.

4: repartizezi umplutura pe clatite si le legi sub forma unor traistute,cu frunze de ceapa verde

Reţetă trimisă de:

gabriela (13 ani)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente suplimentare precum pește, fructe de mare, carne, legume sau brânză.