Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SENTINȚĂ DURĂ

Un elev de 16 ani, care a lovit doi colegi, condamnat la un an și șase luni de detenție la Târgu Ocna

Un elev de 16 ani, care a lovit doi colegi, condamnat la un an și șase luni de detenție la Târgu Ocna
Un elev de 16 ani din județul Bacău a fost condamnat la un an și jumătate de detenție într-un centru de reeducare pentru minori de Curtea de Apel Bacău, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….. după ce în februarie anul trecut a lovit și a batjocorit doi colegi de clasă, în școală, în timpul orelor de curs. Sentința a fost semnalată de hotnews.ro. Agresorul a fost încarcerat la Târgu Ocna, mai scrie publicația citată.

 

 

Victimele lui au fost doi colegi de clasă, elevi cu CES (n.red. cerințe educaționale speciale), care au fost filmate în timp ce erau agresate, târâte în baia școlii și umilite. În hotărârea instanței judecătorii apreciază că un astfel de caz „arată limitele sistemului educațional din România, gradul de protecție efectivă pe care actori didactici reușesc să îl ofere elevilor dintr-o școală, precum și lipsa unei preocupări constante și efective a acestora pentru diminuarea fenomenului de bullying”.

 

 

Considerând că atât familia, cât și școala au eșuat în gestionarea situației, judecătorii au apreciat că doar o sancțiune exemplară ar putea descuraja alți potențiali agresori. „Prin măsura ce se va aplica inculpatului, chiar minor, instanța va urmări să asigure și funcția de exemplaritate a sancțiunii, pentru a semnala și existența unor consecințe reale, grave, în eventualitatea în care și alți destinatari ai legii penale adoptă o conduită similară inculpatului. Prin raportare la considerentele anterioare, circumstanțele reale și personale reținute, recomandările Serviciului de Probațiune Bacău, instanţa se va orienta spre o măsură privativă de libertate, având în vedere că inculpatul a săvârșit trei infracțiuni, victimele infracțiunilor au fost doi colegi de clasă minori și cu anumite deficiențe, victime vulnerabile, comportamentul negativ al inculpatului este unul specific acestuia, reducând cu o treime limitele prevăzute de lege având în vedere recunoașterea faptei – între 8 luni și 2 ani, dar între cuantumul mediu și maxim prevăzut de lege, redus ca urmare a recunoașterii.

 

 

Măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și lovirea sau alte violențe”, potrivit dispozitivului hotărârii.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Laura Codruța Kovesi, vrea fonduri mai multe pentru lupta cu organizațiile de infractori

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns