Image 1
Image 2

BINEFACERILE SCORȚIȘOAREI

Apa cu scorțișoară, un aliat  împotriva diverselor boli, inclusiv diabet de tip 2

Puteți include în rutina zilnică apă cu scorțișoară, care este bogată în antioxidanți și are numeroase beneficii pentru sănătatea dumneavoastră. Medicina veche chineză folosește scorțișoară de Ceylon pentru a trata...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

– Răceli, gripă, sinuzită, băuturile care conțin scorțișoară au proprietăți antiinflamatorii, este recomandată pentru sănătatea inimii, scade colesterolul și poate ajuta la pierderea în greutate.

 

Despre binefacerile scorțișoarei

 

Există mai multe tipuri de scorțișoară, așa că încercați să obțineți un produs de cea mai bună calitate.

 

Când este menționată scorțișoara, primele asocieri sunt cu ștrudelul cu mere, cu vinul fiert și Crăciunul, dar aceste bețișoare de tămâie sunt mult mai puternice. Scorțișoara este bogată în antioxidanți și fenoli care sunt indispensabili în lupta împotriva infecțiilor.   răceala, durerile de cap, greața și slăbiciunea generală, dar este și un remediu pentru diabet și o digestie mai bună. Pentru răceli, gripă și sinuzita, adauga o jumatate de linguriță de scorțișoară în ceaiul cu lămaie și miere, iar pentru a calma tusea, ia o lingură de miere cu adăugarea unui sfert de linguriță de scorțișoară timp de trei zile .

 

Băutură hidratantă

 

Puteți include în rutina zilnică apă cu scorțișoară, care este bogată în antioxidanți și are numeroase beneficii pentru sănătatea dumneavoastră. Pe lângă faptul că este gustoasă și hidratantă, băutura are proprietăți antiinflamatorii, este bună pentru sănătatea inimii, scade colesterolul și poate ajuta la pierderea în greutate. Practic este ceaiul de scorțișoară răcit, care s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente modalități de reglare a nivelului de zahăr din sânge. Cercetările au arătat că a scăzut cu succes nivelul de glucoză din sânge la persoanele care suferă de diabet de tip 2. Revista Diabetes  a publicat rezultatele obținute pe 60 de persoane (30 de bărbați și 30 de femei) care sufereau de diabet de tip 2. Au adăugat între una și șase grame de scorțișoară în dieta lor timp de 40 de zile, după care nivelurile de glucoză din sânge au scăzut între 18 și 29 la sută. De asemenea, au scăzut nivelulde colesterol dăunător cu 7 la sută, în timp ce unii au obținut un succes cu până la 27 la sută.

 

Există 250 de tipuri de scorțișoară

 

Există multe tipuri de scorțișoară, până la 250. Cele mai populare sunt Ceylon și Cassia. Ceylon este mai sănătos și de mai bună calitate, așa că dacă reușiți să-l obțineți, alegeți-l. Totuși, ar trebui să fii atent deoarece prea multă scorțișoară poate cauza probleme de sănătate. Scorțișoara conține cantități mari dintr-un compus numit cumarină, care în doze mari poate fi dăunător pentru ficat. Doza zilnică recomandată de cumarină nu trebuie să depășească 0,1 mg/kg. Aceasta este, de exemplu, doar 6 mg pentru o persoană care cântărește 60 kg, ceea ce înseamnă că doar o linguriță de scorțișoară te poate duce peste limita. Pacienții cu ficat, precum și cei care au o boală cronică și iau medicamente, trebuie să consulte mai întâi un medic.

 

 

Citește și:

 

Feriga ajută la eliminarea viermilor intestinali

 

La Târgul de Crăciun se găsesc decorațiuni și produse alimentare de cea mai bună calitate

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with