Image 1
Image 2
Acasa

ARE ZECI DE BENEFICII

Argila elimină toxinele din organism și ajută în curele de slăbire

Capsulele cu argilă sunt remineralizante, tonifiante, cicatrizante, bactericide, regeneratoare, detoxifiante, alcalinizante, dar și fortifică organismul, respectiv însănătoșește flora intestinală.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile argilei, un supliment cât se poate de natural, deoarece este extras direct din natură, și nu este supus unei procesări termice sau de alt tip în timp ce este ambalată și comercializată.

 

 

Poate fi consumată atât sub formă de pudră, pentru cine poate să o amestece pur și simplu în apă, însă consumatorii mai sensibili au posibilitatea să o achiziționeze sub formă de capsule din gelatină de origine animală sau vegetală.

 

 

Are compoziție asemănătoare cu a corpului uman

 

 

Este foarte interesant că acest așa zis supliment reflectă inteligenţa naturii şi are o compoziţie asemănătoare cu aceea a corpului nostru.

 

 

Argila este cunoscută și folosită încă din antichitate, cu rezultate de excepție în diverse afecțiuni. Argila are în componența sa o mulțime de minerale și este considerată un foarte bun bactericid, regenerator, remineralizant, tonifiant, cicatrizant și absorbant.

 

 

Având un bogat conținut de minerale naturale, precum fierul, calciul, magneziul, sodiu, potasiu etc beneficiile argilei sunt numeroase. Are indicaţii atât pentru uz intern, cât şi pentru uz extern.

 

 

Unele persoane consumă argilă cu scopul de a elimina toxinele din organism. Acesta poate fi unul dintre beneficiile sale cel mai bine studiate. Diverse studii sugerează că argila poate reduce efectele toxinelor.

 

 

De exemplu, un studiu a descoperit că argila a redus efectele unei toxine numită aflatoxina B1, care provine din anumite tipuri de mucegai.

 

 

Reduce acumularea de grăsimi în corp

 

 

Puterea de absorbție a argilei bentonite poate fi utilă în tratarea acneei și a pielii grase. Argila poate ajuta la eliminarea sebumului sau uleiului de pe suprafața pielii și poate avea, de asemenea, un efect calmant asupra erupțiilor însoțite de inflamație.

 

 

Folosirea unei măști de față cu argilă poate ajuta la îndepărtarea impurităților de pe piele pentru a reduce acneea sau pentru a reduce riscul apariției coșurilor și a infecțiilor pielii.

 

 

Argila poate fi utilă pentru persoanele care încearcă să slăbească.

Un studiu a descoperit ca ingerarea unui produs de argilă a ajutat la reducerea creșterii în greutate în rândul celor care urmează o dietă bogată în grasimi.

 

 

De asemenea, reduce aciditatea gastrică și poate fi considerat drept pansament gastric, dar și tonic general. Înglobează în compoziția sa toxinele ajutând astfel la detoxifierea corpului.

 

 

Pentru uz extern se amestecă cu ingredientele dorite numai în vase de porțelan sau sticlă

 

 

Reglează tranzitul intestinal și tocmai de aceea argila este ideală pentru cei care au probleme cu digestia.

Pentru uz extern se obține ”pasta de argilă”, prin amestecarea argilei într-un vas de sticlă, porțelan (nu metal) cu apă până la omogenizare.

 

 

Pasta poate fi folosită astfel: cataplasme reci în fazele acute ale afecțiunilor inflamatorii, hemoroizi, varice ale membrelor inferioare, abcese, infecții la nivel cutanat sau cataplasme calde pentru afecțiuni inflamatorii cronice (ex. afectiuni reumatice).

 

 

Pentru uz cosmetic se pot realiza măști obtinute din argilă cu apă, potrivite pentru toate tipurile de ten, dar în special ten acneic; argilă cu iaurt, mască potrivită pentru ten gras; argilă cu miere, pentru ten uscat și normal. Se mai pot adăuga câteva picături cu zeamă de lămâie pentru albirea tenului.

 

Citește și:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

INDICAȚII TERAPEUTICE

Chimenul și valențele lui terapeutice

Chimenul este o plantă ierboasă din familia morcovului, care creşte în regiunea de deal, atât spontan, cât şi în culturi, rodind numai în al doilea an. De peste 2000 de ani, în Orientul Mijlociu, seminţele de chimen s-au utilizat în medicină tradiţională ca remediu natural în diferite boli, în special era folosit în mod curent în tratamente legate de sănătatea aparatului respirator, a stomacului și a intestinului, în afecţiuni renale și hepatice, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.