Image 1
Image 2

Despre năzdrăvăniile UE

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns măsura ca până în anul 2035 să fie scose din funcţiune maşinile pe benzină şi motorină, vine o altă restricţie: până în anul 2030 consumul de carne în Europa trebuie să se reducă cu 71%.
Nu cu 70, cu 65 sau 75%, un procent rotund, ci cu 71%. Asta induce ideea că undeva s-a făcut un calcul la miligram, la milimetru. Aşadar, la orizontul anilor 2030 şi 2035 lumea se va schimba cu 180 de grade. Mai sunt şapte ani până la războiul împotriva cărnii şi 12 ani până la războiul împotriva petrolului. Practic, lupta se dă împotriva poluării.
Nu este un timp foarte lung. Teoretic, un european de 70 de ani va prinde ambele revoluţii. La maşini pare mai simplu, vor trece toate pe alimentarea cu curent electric. Ce se va întâmpla cu maşinile existente?
O maşină nouă cumpărată anul acesta va trebui dată la fier vechi. Cum, cu ce bani îşi vor cumpăra alte maşini oamenii de rând? Guvernul Europei, Parlamentul European şi Comisia Europeană vor trebui să dea răspunsuri.
Anul viitor au loc alegeri pentru Parlamentul Europei. În mod logic subiectele majore vor fi cele două.
Partidele anti-sistem, cele suvernaniste, vor avea la îndemână teme tari. Parcă îi vedem pe candidaţii PNL şi PSD în campania electorală din primăvara anului viitor spunându-le fermierilor români să se gândească bine la reducerea turmelor de vaci, de porci, de capre, de gâşte, de iepuri, să aibă în vedere că peste şapte ani consumul de carne se reduce în Europa cu 71%.
Aici România este norocoasă.
După calcule exacte până în anul 2030 va trebui să reducă consumul de carne cu numai 62%. Pentru că românii consumă mai puţină carne decât cetăţenii din ţările mai dezvoltate. Un noroc de 9 procente. Abia din 2050 reducerea va fi de 75%.
Asta da schimbare de paradigmă. De resetare a stomacului. De mod de viaţă. Ba până şi anatomia umană va trebui să se schimbe. Mâncătorii de carne vor trebui să găsească înlocuitori. Nu ştiu dacă viermii, gândacii, intră sau nu în categoria de carne interzisă. Până una-alta, Olanda interzice din anul 2024 reclamele la carne şi toate produsele din carne.
O ieşire din această situaţie ar consta în ieşirea din UE. Cum Marea Britanie a ieşit din UE înseamnă că englezii nu sunt obligaţi nici să treacă de pe benzină şi motorină pe curent electric, dar nici să reducă consumul de carne cu 71%. Tocmai ei care în urmă cu 50-60 de ani descoperiseră boala vacii nebune!
Până atunci România are trasate sarcini în plus. În primul rând să rezolve problema pensiilor speciale altfel nu primeşte banii din PNRR.
Mai trebuie să tragă multe sfori pentru a fi primită în spaţiul Schengen.
La nivel european mai trebuie rezolvată problema păcii şi a războiului. Asta chiar că este o problemă serioasă. Are sau nu are Uniunea Europeană un cuvânt greu de spus în problema războiului din Ucraina?
Nu cumva este o problemă doar între America şi Rusia? Pacea sau războiul nu se decide între Moscova şi Kiev, ci între Casa Albă şi Kremlin.
Ne putem întreba dacă în cazul în care războiul se va prelungi şi în anul 2024 în timpul campaniei pentru Parlamentul European, candidaţii se vor axa şi pe problema războiului din Ucraina.
În timpul războiului din Vietnam aveau loc în toată lumea, mai cu seamă în Statele Unite, ample manifestări anti-război. Acum opinia publică mondială nu are niciun cuvânt de spus. Se va schimba peste noapte? Oare tot ce fac instituţiile Uniunii Europene este fără cusur?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with