Image 1
Image 2

SFATURI PRACTICE

Detoxifierea ajută la întărirea sistemului imunitar

Cuvântul detox e pe buzele tuturor. De la trecerea la un meniu vegan sau chiar raw-vegan până la posturi cu sucuri sau doar cu apă, toată lumea încearcă să elimine toxinele acumulate într-un fel sau altul.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu siguranță avem nevoie de pauze digestive pentru a ne ajuta organismul să facă față mai ușor agresiunilor externe precum stresul, poluarea și aditivii din alimente.

 

Dar dacă nu te simți încă pregătit pentru o perioadă de detoxifiere mai intensă, poți oricând să urmezi cei trei pași de mai jos pentru a-ți întări sistemul imunitar.

 

1. Bea un pahar de apă călduță în care ai stors o jumătate de lămâie imediat cum te trezești și apoi continuă să bei pe tot parcursul zilei. Este pe cât de simplu, pe atât de eficient în curățarea toxinelor și întărirea sistemului imunitar.

 

2. Periajul uscat susține sistemul limfatic stimulând vasele limfatice să dreneze toxinele către organele de detoxifiere. Cum se face periajul uscat? Ai nevoie de o perie pentru corp pe care o vei folosi înainte de duș. Începe cu laba piciorului și apoi continuă în sus spre șolduri cu mișcări circulare. Periază-te pe mâini și piept cu mișcări lungi către inimă. Apoi începe de la degete și continuă în sus spre umeri tot cu mișcări circulare. În zona stomacului periază în sens invers acelor de ceasornic.

 

3. Ceaiurile din plante reprezintă o modalitate minunată de a întări sistemul imunitar în timpul iernii și de a susține organismul. Dintre variantele pe care le poți alege, mușețelul combate inflamațiile, senna și aloe vera luptă împotriva constipației, iar păpădia este sprijin dovedit pentru funcțiile ficatului. Detoxifierea e un proces natural iar pașii de mai sus, urmați în fiecare zi, nu fac altceva decât să stimuleze organismul să elibereze mai repede toxinele, întărind astfel sistemul imunitar.

 

Un organism detoxifiat va fi mai puternic în fața bolii și va reacționa mai bine atunci când va fi atacat de virusuri, bacterii sau fungi. Există și alte metode prin care poți fortifica sistemul imunitar, după ce te asiguri că toxinele au fost eliminate cu succes.
Consumul de alimente și ingrediente care întăresc sistemul imunitar te va ajuta să te protejezi de îmbolnăvire, dar și să lupți cu boala. Iată ce trebuie să consumi pentru a stimula sistemul imunitar:

 

• Usturoi crud (dacă suferi de gastrită sau reflux gastroesofagian și nu poți consuma usturoi, înlocuiește-l cu extractul de usturoi)

 

• Citrice – în special kiwi, lămâie și portocală

 

• Legume crude – în special broccoli, pătrunjel, conopidă

 

• Proteine de calitate – ouă, semințe de dovleac, carne de pui

 

• Alimente precum: iaurt, turmeric, ceai verde

 

Și suplimentele alimentare pot fi folosite pentru susținerea sistemului imunitar, însă e indicat să fie luate la recomandarea medicului. Printre suplimentele eficiente în fortificarea sistemului imunitar se află cele pe bază de vitamina C, de ghimbir, spirulina, echinaceea, suplimentele pe bază de fier, seleniu sau vitamina A.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Detoxifierea organismului şi drenajul

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Hidratarea pe timpul iernii

Hidratarea organismului pe timpul iernii este la fel de importantă precum este şi pe timp de vară. Există preconcepţia că deshidratarea organismului este un fenoment specific verii, însă aceasta se poate instala şi iarna, iar efectele sale pot fi chiar mai pronunţate.