Image 1
Image 2

Spre o nouă dezordine mondială

Ca și în România, potrivit sondajelor și în Germania partidul populist Alternativa pentru Germania, a fost recent clasificat de Oficiul pentru Protecția Constituției drept "caz suspect de extremism de dreapta" în întreaga țară, iar în două state federale din Est s-a mers mai departe clasificându-l ca "partid cu un anumit extremism de dreapta."
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Succesul de public ale unor partide extremiste este o problemă mai mult economică decât politică. Conducerea unei întreprinderi precum Volkswagen s-a afișat împreună cu câțiva lideri ai Alternativei. O asociație, Zentrum, care se prezintă drept un sindicat, mulțumește partidului pentru sprijinul acordat.

 

 

Miliardarul Theo Muller, proprietarului grupului care deține cea mai mare fabrică de lapte din Germania, care produce mărci cunoscute precum Müllermilch, Weihenstephan, Landliebe, etc. s-a întâlnit cu liderul AFD, Alice Weidel, într-un restaurant din Cannes, Franța.
 

Ziarul Bild a publicat o fotografie a celor doi. Miliardarul care trăiește în Elveția, are sediul central în Luxemburg, este mândru că a  pornit de la o mică fermă cu 4 muncitori moștenită de la tatăl său în 1971. În scurtă vreme el a reușit să transforme o făbricuță de lapte dintr-un sat într-o companie internațională cu 32 000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de peste 8 miliarde de euro. Sloganul său “Alles Muller, sau ce?” , un fel de îndemn la acțiune, a devenit foarte popular nu numai printre producătorii de produse lactate.
 

Însă grupul lui Muller nu produce doar produse lactate, ci și îmbrăcăminte, mărcile Homan și Nadler.
 

Miliardarul acum de 80 de ani nu ascunde faptul că s-a interesat de programul AFD. Cercetând programul partidului a spus că nu găsește nici cel mai mic indiciu care să sugereze ceva din ideologia nazistă.
 

Nu ne-am fi oprit la aceste exemple, preluate din presa germană, dacă nu ne-am dus aminte că în urmă cu ceva vreme câteva site-uri din Satu Mare anunțau că George Simion s-a întâlnit cu un patron, fostul deputat PDL, Ioan Holdiș. Nu se știe ce au discutat cei doi, dar tot mai mulți patroni îi dau atenție lui George Simion, unii susținânu-l și financiar. De exemplu susținerea lui Gigi Becali pentru AUR  a constat în două tone de brânză.
 

Nu doar sondajele, ci și rezultatele alegerilor din diferite landuri plasează AFD alături de partidele mari, CDU și SPD. La nivel național Alternativa pentru Germania are peste 20%.
 

În principiu cam atât are și AUR în România. Alegerile din câteva țări, precum și sondajele, arată că partide precum AUR vor obține rezultate spectaculoase, cu mult peste previziunile de dinainte de criza de pandemie.
 

Cunoscuți și publicului din România, Michel Hard și Antonio Negri, doi teoreticieni ai fenomenului politic din ultimii 20 de ani, estimau prin anul 2018-2019 că dezvoltarea rețelelor globale de socializare vor conduce la o mișcare socială împotriva capitalismului neoliberal, populiștilor de dreapta, fanaticilor religioși.
 

Pentru cei doi teoreticieni, înainte de pandemie, nu exista niciun dubiu că mișcările sociale erau, în esență, tradițional de stânga, anticapitaliste, internaționaliste și care luptă pentru drepturile minorităților.
 

Mișcările de dreapta sunt văzute ca false, create de marele capital pentru a-și asigura susținerea din partea guvernelor. Iată că “poporul” în accepțiunea largă a cuvântului, alege dreapta, și nu una acceptabilă, ci una extremă.
 

Mai poate fi vorba despre o nouă ordine democratică? Tocmai datorită rețelelor globale de socializare mai degrabă lumea se îndreaptă spre o nouă dezordine mondială.
 

2024. Un an al alegerilor cum nu s-a mai văzut. Vor reuși guvernele, de stânga, de dreapta, de extremă dreapta, să impună o nouă ordine mondială?
 

Va reuși noul Parlament European ales în 2024, viitorul președinte al SUA, ales de asemenea anul viitor, să impună o nouă ordine democratică?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with