Image 1
Image 2

Supă de fasole cu ciolan afumat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente pentru 4 – 5 litri de supă:

Un ciolan afumat (700 – 900 g), 400 g fasole boabe, 4 linguri de făină, 4-5 linguri de ulei, eventual un morcov, dar nu în mod obligatoriu, 300 g de smântână, sare, piper, boia de ardei dulce (foi de dafin, dacă vă place).

Mod de preparare:

Fasolea curăţată şi bine spălată, precum şi ciolanul se pun la înmuiat în apă la temperatura camerei, în vase separate, circa 3-4 ore. Ciolanul se scoate din apă, se taie cubuleţe sau fâşii, dar nu se aruncă nici osul (acesta dă un gust special supei). Se pune la fiert împreună cu fasolea scoasă din apa în care a stat, se condimentează cu sare şi piper după gust, respectiv 4-5 frunze de foi de dafin, dacă folosiţi. După o oră de fierbere se adaugă mocovul tăiat fâşii sau rondele. Când atât fasolea, cât şi carnea se înmoaie, într-o tigaie se prăjeşte puţin făina în ulei şi se adaugă o linguriţă de boia de ardei. Rântaşul astfel obţinut se toarnă în supa clocotită şi se mai lasă puţin la fiert. Smântâna se poate pune în toată cantitatea de supă, sau doar la servire, în farfurie. Dacă se pune în oală, acest lucru se face imediat după ce se adaugă rântaşul. Smântâna se amestecă treptat cu câteva linguri de zeamă fierbinte, pentru a nu face cocoloaşe. Se pune în supă şi se mai fierbe puţin. Se serveşte caldă, cu salată acrişoară de ceapă, sau presărată cu ceapă verde mărunţită.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.

Prăjitură de casă cu căpşuni

DESERT

Prăjitură de casă cu căpşuni

Această rețetă transformă prăjitura cu căpșuni într-un desert delicios, combinând căpșunile cu ouă, zahăr și făină pentru un gust bogat și o textură ușoară.

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!